четвъртък, 23 април 2015 г.

Кифлички със сирене и кашкавал




Продукти:
650 гр. брашно
150 ml вода
150 ml прясно мляко
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
5 с.л. олио
1 жълтък за намазване + няколко капки олио
1/2 кубче мая (1 пакетче от 10 гр. суха мая)
50 - 60 гр. масло разтопено за намазване
150 гр. сирене
100 гр. кашкавал

Начин на приготвяне:

Смесете млякото и водата. Затоплете част от тази смес и прибавете 1 ч.л. захар, маята и няколко супени лъжици брашно и оставете да набъбне (втаса). Когато тази смес набъбне и удвои (утрои) количеството си я изсипете в пресятото брашно към което сте добавили солта, оформено във вид на кладенче. Добавете останалата смес от вода и мляко и замесете меко тесто. Оставете го да втаса 30 минути до 1 час. След това разделете тестото на 12 части и от тях оформете топчета. От всяко от тях разточете правоъгълник с размери 20 см х 15 см. Намажете всеки правоъгълник с разтопено масло. Направете смес от натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Посипете от тази смес в единия край на разточения правоъгълник и навийте. Оформете във вид на охлювче.




Разточете и останалите топчета на правоъгълници. Сложете във всеки смес от сирене и кашкавал. Оформете ги във вид на охлювчета. Оставете ги да втасат за втори път. Преди да ги сложите да се пекат във фурна загрята до 200 градуса по Целзий, ги намажете с жълтъка и капките олио. Поръсете със сусам. Печете около половин час докато се зачервят.



Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар