Необходими продукти:
8 готови кори за баница
3 яйца
150 - 200 гр. Сирене
Зехтин
Масло
Начин на приготвяне:
Отделете един жълтък за намазване. Белтъкът с двете яйца разбийте добре. Натрошавате сирене достатъчно за да се посгъсти плънката.
Поръсвате 1 кора с малко зехтин. Обръщате я с мазнината върху друга. Поръсвате със зехтин и от обратната страна на кората. По средата слагате 2-3 малки, тънки парченца масло. Прегъвате корите на две. В единия край на прегънатите кори слагате открай до край от плънката. Завивате да стане на руло и го поставяте на дъното на намазана със зехтин тава.
По същия начин постъпвате и с останалите двойки листа.
Тези продукти са за 4 рула.
Отгоре поръсвате със зехтин и намазвате с жълтък в който има няколко капки прясно мляко.
Нарежете рулата на по-малки парчета. Оформят се като банички.
Печете на 200 °С 20 - 30 мин. докато се зачервят и изпекат баничките.
Извадете ги и ги оставете 5-10 мин. да се поохладят. Сервирайте топли. Може със сладко, мед и т.н.
В случая изядохме баничките със сладко от зелени смокини и вишнево сладко. Станаха много вкусни и хрупкави.
Добър апетит!