Необходими продукти:
====================
750 гр. Брашно тип 500 пресято поне веднъж
400 мл. Вода филтрирана или изворна
2 ч.л. захар 1/3 от кубче 42 гр. Прясна мая
1,5 ч.л. сол
2 с.л. олио
Семена:
========
Слънчоглед
Сусам
Тиквени Семена
Ленено семе
1. Размива се маята, захарта, олиото и солта във водата.
2. Тази течност се излива на дъното на съда за правене на хляб.
3. Брашното се пресява и се изсипва в съда на хлебопекарната.
4. Избира се програма за правене на пица. Тя бърка, меси и втасва тестото за 45 мин.
5. Тестото се изважда върху плот поръсен с брашно и се премесва докато се изкара излишният въздух. Оформя се топка, която се разделя на 2 равни части.
6. С ръце тестото се разстила на страни във вид на кръг с диаметър 20 см. Поръсват се 1/4 от семената по повърхността на тестото. То се навива на руло и се оформя малка балета, която се слага в малка форма за печене на хляб.
7. Същото се прави и с другата половина от тестото.
8. Всяка оформена багета се слага във намазана с олио форма за хляб.
9. Тестото се напръсква със спрей с вода. Поръсват се семената и пак се напръскват с вода.
10. Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор.
11. Хлебчетата се пекат за 30 мин.
12. Изваждат се върху решетка за да се охладят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар