Необходими продукти:
======================
400 гр. Брашно София мел Класик
125 мл. Изворна вода
100 мл. Прясно мляко
1 белтък
1 ч.л. Сол.
2 ч.л. захар
1 с.л. олио
За намазване:
1 жълтък
1 с.л. прясно мляко
Сусам бял и черен
Маково семе
Начин на приготвяне:
=====================
1. Слагам разбития белтък, млякото, водата, маята, сол, захар, олио и отгоре брашното в съда на машина за хляб. Тя меси, втасва и след 45 мин тестото е готово.
2. Изваждам тестото върху набрашнян плот. Премесвам тестото.
3. Разделям тестото на 12 еднакви топчета.
4. Нареждам ги върху намазана хартия за печене напудрена с брашно.
5.Покривам тестените топчета с кърпа и ги оставям да втасат за още 1 час.
6. Включвам печката да се загрява на 180 градуса с вентилатор.
7. Намазвам ги с жълтък и с.л. прясно мляко, няколко капки олио.
8. Поръсвам ги със сусам, маково семе.
9. Когато фурната е загрята слагам тавата в нея и печа до зачервяване.
10. Изваждам на решетка да се охладят и сервирам.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар